Pepparkakshuset 2015

Jag tycker det är så roligt med pepparkakshus. Årets modell var ett med ”utbyggnad” och stora fönserpartier. Tanken var att det skulle bli en glasveranda men det var såhär det blev. Jag ritar nya husmodeller varje år. Tänkte dock inte på hur stort det blev när jag klippte ut det så det var nästan svårt att ställa huset någonstans! En halv pepparkaksdeg gick åt! (och det blir 300 grisar på min deg!)

För att ungarna ska kunna äta huset slås det in i cellofan. Traditionen är att vi slår sönder pepparkakshuset på juldagen och alla gäster får hjälpa till att äta upp det… Tyvärr blev juldagsmiddagen med släkten inställd i år men huset blev uppätet ändå. En av sönerna väntar på att få gå lös!

IMG_5878 IMG_5893IMG_5883

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *